Soferii care sunt prinsi ca nu au masina echipata cu anvelope de iarna risca sa ramAna fara certificatul de inmatriculare

Șoferii care sunt prinși că nu au mașina echipată cu anvelope de iarnă riscă să rămână fără certificatul de înmatriculare și să primească o amendă între 1.305 și 2.900 de lei, potrivit ordonanței de urgență nr. 195/2002 privind circulația pe drumurile publice.
Pentru a primi înapoi certificatul de înmatriculare este necesară dovada montării cauciucurilor de iarnă pe toate cele patru roți.
Anvelopele de iarnă sunt obligatorii atunci când este zăpadă pe carosabil, după data de 1 Noiembrie, acestea fiind eficiente la capacitate maximă atunci când temperatura scade sub 7 grade Celsius. Autovehiculele cu greutatea de peste 3,5 tone trebuie echipate cu dispozitive antiderapante.
Această contravenție intră în clasa IV de sancțiuni. Numărul de puncte de amendă este de cel puțin 9, iar valoarea unui punct de amendă este de 145 lei.

Ieftine Asigurari

Telefon: 0720.322.404
E-mail: cristina.zaulet@ritter.ro

Politele de asigurari sunt emise in numele societatilor de asigurare de catre Veronica-Cristina (Lutia) Zaulet, inregistrata in Registrul Intermediarilor in Asigurari si/sau Reasigurari sub numarul RAF-134920 ca asistent in brokeraj al Ritter.ro - Broker de Asigurare SRL: RBK-632

Contact
Se incarca ... asteptati